Prima pagină > Uncategorized > Sfaturii Utile

Sfaturii Utile

Nero concertor de muzica.

Multi dintre voi poate ati vrut sa schimbati formatul la o melodie de pinde din mono in stereo sau sa ai schimbati kbps  si formatul acestei melodii ,acum puteti sa schimbati formatul unei melodi foarte simplu,multi dintre voi aveti nero in aclculator cu siguranta.Primul pas este sa intrati in Nero,apoi dati click pe acea nota muzicala,si dupaceia dati click pe Necode Audio Files,o sa va arate o fereastra datii Add… si adaugati melodia dv din calculator.Dar ar fii bine sa ai faceti o copie la melodie.Succes!

Modifica melodia de deschidere sau oprire a calculatoru-lui.

Multi dintre voi ati vrut sa schimbati melodia de deschidere sau oprire a Pc-ului cu alta care ati vrut dumneavoastra si nu ati stiut cum,pentru inceput melodia nu trebuie sa fie MP3 va trebui sa o transformati melodia in  WAV,de pinde cu programul de aici sau cu articol-ul de mai sus (Nero convertor de muzica).Dupa transformare redenumiti melodia Windows Xp Startup.wav pentru deschidere si Windows Xp Shutdown.wav pentru inchidre.Apoi intrati in C:\WINDOWS\Media,si mutati melodia convertita in acel folder Media peste melodia existenta(la inlocuire dati DA).In caz-ul in care vreti fosta melodia faceti o copie inaite de a o inlocui.Acum puteti sa ai dati un Restart sa vedeti ce a iesit.Succes!

De pinde eu am bagat o melodie din wrestling cand mi-se inchide calculator-ul daca vreti si alte trucuri inafara de cele pe care leam bagat eu intrati aici si daca aveti vrio nedumerire lasati-mi intrun comentariu pe acest Blog.

Poza la Desktop.

Multi dintre voi ati vrut sa faceti o poza la ecran si nu stiti cum este chiar foarte simplu apsati pe butonul Print Screen SysRq al tastaturei dumneavoastra atunci cand vreti sa faceti poza la ecran apoi va duceti in Start dati click pe All Programes, va duceti la Accesories si dati click pe Paint si asa va arate o fereastra de desenat dumneavoastra o sa apasati Ctrl+V (tineti apasat pe Ctrl si apai apasati si V) si o salvati daca vreti.Succes!

Cum se face errori?

Multi dintre voi ati vrut sa faceti o erroare in care sa formateze toate harduri-le calculator-ului,primi pasi trebuie sa fie cam asa,sa creati un „Notepad” sau mai bine zis un „New Text Document” il deschideti si in el scriet: lol=msgbox(” si screti un text care il vreti dumneavoastra apoi scrieti „16” aici scrieti titlul erorrei  „)„apoi va duceti la File/Fisier>salvare ca…>si acolo screti un nume cu care se se salveze cu numele care il vreti dumneavoastra .vbs (sa nu uitat ca trebuie sa se termine cu numele de vbs la sfarsit) de exemplu: lol = msgbox(“George Jeff”,16,”Error”) sau puteti sa schimbati numar-ul cu: 38,48,52,sau si un alt exemplu ar mar fii:  x = MsgBox(„Bun Venit”,38,”XP”) Succes!

Cum sa inchideti si sa reporniti PC ?

Multi dintre voi ati vrut sa inchideti sau sa reporniti Pc-ul,fara sa va mai duceti in start si sa il inchideti direct de la tastatura acum puteti sa faceti asa ceva fara sa mai apasati pe butonul din start sau e mai simplu daca aveti o tastatura multi media adica sa aiba tastatura butonul”Power” dar incaz ca nu aveti apsati pe butoanele Ctrl si Alt+U pentru inchiderea Pc-ului,iar,pentru restart apasati sau mai bine zis repornirea Pc-ului apasati R apoi Enter (R+ENTER).Succes!

Cum sa instalezi Windows Xp de pe stick USB bootable?

Ce-ți trebuie

PC cu Windows XP sau Vista;

CD-ul de instalare Windows XP (baga-l in unitate si lasa-l acolo)

•Stick USB de minim 2 GB, preferabil cât mai rapid;

•Următoarele trei arhive: bootsect.zip, PeToUSB_3.0.0.7.zip și usb_prep8.zip. Click pe ele pentru download.

Pașii de urmat

0.Obligatoriu: pe parcursul operatiunii nu inchide ferestrele cu aplicatiile care se vor executa decat cand specificam noi;

1.Creeaza un folder in care sa copiezi cele trei arhive de mai sus (de preferabil undeva cat mai aproape de radacina: in c:\XP USB spre exemplu);

2.Extrage in acel loc arhivele USB_prep8.zip si PeToUSB.zip;

3.Copiaza executabilul PeToUSB in folderul usb_prep8;

4.Intra in folderul usb_prep8 si executa fisierul usb_prep8.cmd (cauta-l bine, sigur e acolo)

5.Se va deschide o fereastra urata si neagra precum in imaginea de mai jos. Apasa o tasta pentru a continua (scrie si in fereastra).

Imagine pas 5Situatia la pasul 5

6.Rezultatul va fi deschiderea aplicatiei PeToUSB, astfel:

Imagine pas 6Situatia la pasul 6

7.Toate setarile sunt deja facute, nu ai decat sa dai click pe butonul “Start”. Aplicatia va formata stick-ul USB si il va face bootabil. Dupa terminarea operatiunii nu inchide aplicatia.

8.Extrage arhiva bootsect.zip.

9.Deschide consola de comenzi “cmd”. In XP, dai start -> run -> cmd, iar in Vista dai start si scrii “cmd” in casuta de cautare (search).

10.In consola, utilizand comanda „CD” (Change Directory), vei merge in folderul in care se afla fisierul bootsect.exe (in cazul meu, utilizator Vista, comanda arata astfel: cd\users\xadione\desktop\utile\xp usb\bootsect). Comanda se simplifica daca folderul este creat dupa modelul de la pasul 1. Va arata asa: cd\XP USB\bootsect.

11.Dupa ce ai ajuns la locul cu pricina, tasteaza “bootsect.exe /nt52 I:”, unde I este litera (drive-ul) atribuita stick-ului USB. In cazul tau, sunt 99% sanse sa fie alta. Intra pe My Computer si vezi ce litera este atribuita stick-ului USB. Apoi inlocuieste in linia de comanda corespunzator. Daca nu functioneaza , vezi ca nu care cumva sa fi intrat pe stick-ul USB, cel mai probabil atunci cand ai cautat sa vezi ce litera are atribuita;

Imagine pas 11Situatia la pasul 11

12.Rezultatul va fi actualizarea FAT-ului sistemului de fisiere necesare la boot pentru USB stick, astfel USB stick-ul devine in sfarsit USB Boot Stick. Acum poti sa inchizi fereastra de mai jos si aplicatia PeToUSB.

Imagine pas 12Situatia la pasul 12

13.Ai in fata urmatoarea fereastra? Daca nu, apasa Enter. Dupa ce iti apare lista cu optiuni, alege-le in ordine, pe urmatoarele:

 • Alege optiunea 1 apoi browseaza catre drive-ul CD-ului de instalare Windows XP.
 • Optiunea 2 – alege o litera neatribuita niciunui drive din calculatorul tau. Spre exemplu, T (e putin probabil sa fie deja aleasa).
 • Optiunea 3 – alege litera atribuita stick-ului USB („I” in cazul meu)
 • Optiunea 4 incepe procesul. Cand te intreaba de formatare, alege “Yes”, apoi “Press any key to continue”. Procesul mai necesita cateva confirmari (deci stai prin zona) si dureaza cam 10-15 minute, depinde de viteza stick-ului si a unitatii optice.

Imagine pas 13Situatia la pasul 13

14.Ce e mai greu a trecut. Acum nu trebuie decat sa confirmi dezactivarea drive-ului virtual temporar T: si sa inchizi ferestrele. Stick-ul USB XP este gata. Urmeaza sa treci la instalarea sistemului pe notebook sau pe PC.

Instalarea XP de pe USB Boot Stick

•Infige stick-ul in port-ul USB, apoi porneste sistemul;

•Verifica in BIOS ca prioritatea la bootare sa fie Removable Device, apoi HDD-ul.

•Chiar si asa, in unele cazuri, trebuie sa alegi meniul de boot imediat cum porneste calculatorul (la Eee PC apesi Escape ca sa accesezi acest meniu). De acolo selectezi “USB” si device-ul corespunzator.

•Observi ca meniul este schimbat fata de cel clasic de instalare a XP-ului, insa nu este complicat. Totul se va parcurge in cativa pasi simpli.

•Alege optiunea 1, „TXT Mode Setup Windows XP…”. Aici se petrece prima parte a instalarii, cea in modul text. Dupa ce termina copierea fisierelor si se restarteaza, booteaza din nou de pe stick si alege optiunea 2 “GUI Mode Setup Windows XP…”. De acum si pana la finalizarea completa, cat timp cere sa se restarteze vei boota de pe disk si vei alege optiunea 2. Cam atat ai de facut. Sper ca nu ti-a fost prea greu. Daca parcurgi pasii intocmai nu are de ce sa nu functioneze. Orice nelamurire ai, intreaba-ne si vom incerca sa gasim o rezolvare.Succes!

Anunțuri
Categorii:Uncategorized
 1. greculet
  Mai 2, 2010 la 12:18 pm

  Ce nesimtit esti! Ai spus ca nu faci si tu la fel ca mine. Mai zici ca nu copiezi articole ,de acum inainte sa mor yo daca mai accept sa ma copiezi (daca fac ceva tu sa nu faci Eu imi bag pula in toata treaba asta si gata daca nu stergi pagina asta ai sa vezi consecinte. ASCULTA BINE CE ITI ZIC.

  • Mai 17, 2010 la 9:27 pm

   Ce consecinte si sti ce inseamna o pagina web stergeo tu daca stii ce inseamna si app eu faceam astea cand u nici nu aveai internet nici nu stiai ce sun astea eu le fac de vrio 2 ani de zile chiar si mai bine daca vrei sa stii si nu am copiat nimika asta e in imaginatia ta aia bonlava

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: