Prima pagină > Uncategorized > Clatite cu gem,dulceata sau crema de ciocolata

Clatite cu gem,dulceata sau crema de ciocolata

Ingrediente:200 g faina,3 oua,300 ml lapte,300 ml sifon,bere sau cola,1/4 lingurita de sare,200 g ulei,2 pliculete zahar vanilat,250 g dulceata,gem la alegere,crema de ciocolata (Finetti)

Mod de preparare:Ouale,faina,laptele,zaharul vanilat, sifonul sau berea, se amesteca bine si se lasa 2 ore la rece. Se scoate si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani. Se pune 1 lingurita de ulei intr-o tigaie si se lasa la incins. Se ia aluat cu un polonic mic sau o cescuta de cafea, se toarna peste uleiul fierbinte, se formeaza un strat subtire, intins pe toata suprafata tagaii. Tigaia se pune la foc scazut si peste foaia formata se toarna 2 lingurite de ulei, clatita se va umfla si va creste. Cand s-a prajit pe o parte se intoarce pe cealalta parte, se lasa sa se prajeasca. Se pune apoi pe un platou. Se repeta operatia pana se termina aluatul. Foile de clatite se ung apoi cu gem,duceata,crema de ciocolata (Finetti) si se ruleaza.Pofta Buna!

Timp de asteptare: sub 90 de minute.

https://i1.wp.com/farm4.static.flickr.com/3251/2830387678_a6a91f3eb4.jpghttps://i0.wp.com/www.pizzaclipa.ro/file/pagesleft/218Clatitecudulceatadefructedepadure.jpg

Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: