Prima pagină > Uncategorized > One Laptop per Child

One Laptop per Child

One Laptop per Child (OLPC) este un este un proiect susținut de Miami pe bază unui laptop pentru fiecare copilfundatia care sustine acest proiect este SUA non-profit (laptopurile sunt imanate copilor gratuit). Inființată pentru a supraveghea crearea de învățământ la prețuri accesibile Dispozitive pentru utilizare în curs de dezvoltare.Proiectul a fost finanțat inițial de către organizațiile membre, cum ar fi: AMD,Google,Marvell Tehnology Group,News Corporation etc. Pentru mai multe informati dati click aici

Acest proiect a ajuns si in Africa iar, copii de acolo cand au fost intrebati despre internet nu stiau ce este acela iar,apoi cand au fost intrebati din nou daca au utilizat vreo data un laptop ei se uitau ciudat la acea persoana care i-au intrebat ne stind ce este acela un laptop. Lazile in care se aflau laptopurile au fost livrate cu un vas pe mare.Si au fost impartite fiecarui copil in parte cate un laptop. Cand ia spus unui copil sa il deschida facndu-i semn cu mana sa ridice de clapa laptopului acesta,a ridicat clapa dar speriat ne stind ce este. Apoi oameni care le daduse laptopurile i-au invatat sa le utilizeze corespunzator si functile acestora si ce puteau sa faca cu acel laptop.Copii au fost incantati la auzirea vestilor mai ales aceia ca se puteau juca pe laptop fara sa mai fie nevoiti sa se mai joace cu pietre si bete ca inainte toata ziua. Copii au inceput sa ii invete si pe parinti sa intre pe „Google” laptopul conectanduse la o reteaua de satelitii speciala pentru o conexiune de internet. Copii au fost indrumati sa foloseasca laptopurile si la scoala pentru dezvoltarea de cunostinte a acestora.

Specificatiile tehnice al laptopurilor:

Ecran: 7.5″ TFT
CPU: AMD 433 MHz
Ram: 256 MB DDR
SSD: 1 GB
Placa Video: integrat cu procesorul
Multimedia:
Difuzare: Stereo
Microfon: Da
Webcam: incorporat cu flash 640 × 480
Comunicati: Wi-Fi (cele ridicate in sus)
Porturi: 3x USB 2.0
Baterie: 4 celule
OS: Microsoft (probabil Win95-98 dupa poze)
Dimensiuni: 242mm x 228mm x 32mm
Greutate: 3.03 KG
Altele:Ecran rezistbil,carcasa dirt rezitent la umezeala fara ventilator .  Mie mi se pare un laptop suficient de bun pentru ei.

4987244260_73ed0ddf70_zlaptop-1

 

 

 

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: